. . .
.

1 Hjem

1 Kursplaner
1 Dansebeskrivelser
1 Danseklubber
1 Hva skjer?
1 Hvem er vi?
1 Priser

1 Fordypningskurs
1 Master Classes
1 InstruktÝrkurs
1 Kurs i Line Dance
1 Merittliste
1 Referanser
1 Oppdrag vi tar
1 Booking
1 Brudevals?

1 In English

1 Cato's Koreografi
1 Cato's Schedule
1 Årlige Eventer
1 Promotion
1 Rapporter
1 Video's

1 Presseklipp
1 Opprinnelse

1 Klubbsider WLD
1 Grasrotandelen
1 Humor

1 CatoLarsen.com
1 Pub Quiz
1 Up & Above
1 iDance Dance Wear

1 WLD Løvenstad
1 WLD Jessheim
1 WLD Bjørkelangen
Copyright © 2000-2022
Western Entertainment

Rapport fra Sundvolden 3-5 Mai 2002.

Fredag 3. Mai
Spente var vi, der vi ventet på at Rob Fowler og Paul McAdam skulle ankomme.
Vi hadde allerede vært på hotellet et døgn for å gjøre ferdig forberedelsene til arrangementet. Stedet var Sundvolden Hotel som ligger i natur skjønne omgivelser ved Tyrifjorden i Buskerud fylke. Det var fredag den 3. mai. Solen sto allerede høyt på himmelen. Det så ut til å bli en fantastisk fin dag. Vi var klare!
Jeg hadde sendt min kollega Stefan til Gardermoen for å hente det celebre besøket.
Rett før klokken 12 ankommer de hotellet og jeg tar de imot utenfor hovedinngangen.
Det var en vennlig og glad Rob som takket for sist da jeg åpnet døren på bilen.
Vi har jo vært vertskap for Rob to ganger tidligere, så vi var allerede blitt gode venner. Paul var sliten etter reisen. Han har jo nesten fire timers kjøretur bare for å komme til flyplassen i England. Han har måttet dra hjemmefra klokken 4 på natten.
Etter en liten omvisning på hotellet, som for øvrig var ideelt for arrangementer som våre, og en liten prat om opplegget og løst snakk om gamle dager, gikk vi hver for oss. Jeg måtte forberede meg til å ta imot gjestene for registrering. En etter en ankom gjestene, noen skulle være der hele helgen, andre skulle bare være der et døgn. De fleste var kjent med Rob, men ingen hadde sett Paul før. Noen ble overrasket over at Paul var så ung. Noen hadde aldri vært på en workshop før heller, så spenningen var til å ta på.
Klokken 20 skulle vi starte den første leksjonen, og vi åpnet dørene ca 5 minutter etter det. Rob, Paul og undertegnede sto i døren for å ønske alle velkomne.
Da alle var på plass, begynte vi med å spille noen låter for å få folket ut på dansegulvet.

Workshopen kunne begynne.
Rob startet det hele med en liten enkel cha cha med navn La Chico. En 32 takter som var godt likt og ble danset mye hele helgen. Deretter fortsatte han med That's What I Like. Også en 32 takter, men denne gang en polka. Dansen ble koreografert bare noen timer tidligere på dagen og går til That's What I Like About You med Ann Tayler. Nok en hit!
Så skulle vi få være vitne til et ganske fantastisk demo show. Ingen av gutta hadde trent noe på forhånd, så det ble nesten som å danse renegade for de begge. Mye improvisasjon her ja...
Men så var det Paul sin tur, mange var spente. Mange hadde jo sett Rob før, men ingen hadde sett Paul (bortsett fra undertegnede). Han startet med en enkel vals som kunne minne om Within Easy Reach, men med navnet Dream On. Den gikk til Westlife's Queen Of My Heart. Vals har bare blitt mer og mer populært det siste året.
For 2 år siden, nyttet det nesten ikke å undervise i vals her uten at folk uffet seg og klagde. Det har heldigvis endret seg. Etter en rolig start, gikk han i gang med en nykoreografert dans med navnet Canned Heat. Paul avsluttet dagens workshop med Funky Freeze. Nå kunne vi løsne opp stive muskler og virkelig slå oss løs.

Etter 2 timer med intensiv dansing, så var de fleste av oss fornøyde. Vi gav oss der. vel, ikke helt da. Det var flere som festet til langt utover morningen. Det de ikke visste, var at de hadde en lang of hard dag foran seg!

Lørdag 4. Mai
Opp til frokost klokken 08:00. I tidligste laget for meg i alle fall. Dette skulle bli den STORE dagen! Etter frokost startet Rob med en videregående dans, en skikkelig "wake up" dans, Squeeze Me In. Altfor rask for de fleste av nybegynneren, men de videregående danserne greide den sånn noenlunde. Paul gikk på som neste mann. Han hadde i mellomtiden privat undervisning. Han tro til med en av undertegnedes favoritter; Bump In The Night. En dans noen hadde trøbbel med, men når den først satt, ville vi bare danse den om og om igjen! Nå var det tid for lunch... men Rob var ikke så veldig sulten ennå, så han ville lære de avanserte danserne, som fortsatt var tilstede, AM To PM. Den ville jeg være med på, for makan til kuul dans er det lenge siden jeg har sett. Vanskelig, men en utfordring var jeg klar for nå!
Etter lunch, var det tid for litt danse teknikk. Vi hadde som mål å bli verdensmestere på en helg… Rob skulle lære oss mer om Cuban Motion, Waltz og Turn teknikk. Valse teknikk ble det dessverre ikke tid til, men vi brukte desto mer tid på turn teknikk og cuban motion.
Halv annen time etter skulle Paul lære oss mer om den nyeste grenen innen Line Dance, nemlig funk. Han skulle også innom body isolation og styling innen denne grenen.
Det ble til at han lærte bort en funk dans som vi skulle trene på:
We've Got It Goin' On
Dette skulle bli en av de dansene som de fleste likte best av alle.
Vi fikk også en demonstrasjon på Paul's fantastiske egenskaper innen body isolation!
Det ble mye svette og tårer og noen banneord kom det også i løpet av kurset.
Sosial dans ble det tid til etter all teknikken. Det var godt å kunne danse danser man kunne godt fra før av, inn imellom alle nylærte dansene.

Men nå skulle det smake med middag! Sunvolden Hotel hadde for anledningen lagd en gedigen taco buffet. Med marinert kylling, taco i alle varianter, kjøtt, ost, grønnsaker, dip og ja alt du kunne tenke deg! Noen hadde hørt at maten på Sundvolden ikke var noe særlig, men det var rykter som virkelig ble gjort til skamme!

Klokken åtte, var det showtime. Høydepunktet for de fleste. Undertegnende skulle visst være med og hadde fått lyn instruksjoner noen minutter før showet skulle på. Hvordan skulle vel dette gå?? Nesten ingen trening! Men for all del, vi er jo profesjonelle?!?!?
Let's fake it!
Men før selve hovedshowet skulle begynne, tok jeg med meg Rob & Paul ut på gulvet for å danse en av Rob's eldre danser som jeg visste han ikke husket. En avansert dans med navn Fyre. Her kunne publikum få se Renegade dansing på høyt plan. Jeg hadde allerede gått igjennom dansen med Paul rett før de skulle på, så han var forberedt, men det var over hodet ikke Rob. Han ble helt forskrekket stakkar! Men etter et par runder med mye Renegade og lite Fyre, kom han inn i det igjen. Selvsagt med variasjoner da! Men det var utrolig artig å danse denne dansen sammen med Rob & Paul!
Rob hadde satt sammen et show basert på Disney's tegnefilm Aladdin. Musikken og de vokale innslagene var hentet fra filmen, med tillegg av noe annet.
Det var et show som var basert på det humoristiske. Ikke et typisk "show off" show der man bare skal vise fram seg selv og hvor god man er, men et mer folkelig og morsomt show. Showet ble mottatt med storm. Jeg selv hadde en liten statist rolle i showet. Du kan forresten se showet her. Etter at showet var over var kvelden satt av til sosial dans. En liten fest ble det også på noen. Vi danset stort sett det meste i neste timene og de siste var ikke i seng før tidlig neste morgen....

Søndagen ble startet med sen frokost :-) Noen slitne ansikter var å se ja... Men så var det på'n igjen da. Flere danser, slitne hoder og slitne bein. Men vi gav ikke opp!
Etter noen timer til med dans, var det lunsjtid og selva arrangementet var over. De fleste dro hjem for å sove ut og hvile beina sine, men noen av oss ble igjen. Vi ville gjerne prøve bassenget. Og ikke minst boblebadet... Såre bein hadde hatt godt av det ja... Vi ble faktist sittende i nesten en og en halv time tilsammen. Her i bassanget la vi videre planer for fremtiden og hvordan vi ville samarbeide tettere i tiden som kom. Resultatet av dette kan du se til neste år. Masse spennende ting på gang..

Følg med!


iDance Dance Wear

Dansesko
Krystaller

Forhandlere søkes!

Linedancen's
Gule Sider


- Web adresser
 E-Post adresser
 Stedsoversikt
 Kontaktpersoner

Er DERE med?
Søk i Western Entertainment

Info service
Meld deg på vår e-post liste og få info om aktuelle arrangementer via våre infoskriv
Siste utsendte skriv:
- Les merAnbefalte danser:
1 Say My Name No More
1 The Eurodance
1 Codigo
1 Rave In The Grave
1 Play With Me
1 Part-Time Girl Friend

1 Lots Of Love
1 Back In Town
1 Veneno
1 Dance And Love Again
1 Legends Tonight

Oldies But Goodies:
1 Mirrors
1 I Love Beer
1 Stop It!
1 Head Over Heels

Danseterminologi
Her finner du det meste av danseterminologi. Mye er hentet fra ballet, men også standardterminologi fra alle andre danseformer
er tatt med.

Visitors:
.
. . .